Huren bij Thuispunt Gent

Thuispunt Gent verhuurt sociale woningen in Gent aan personen met een beperkt inkomen. Wil je weten of je in aanmerking komt en hoe je moet inschrijven?
Bekijk hieronder dan het stappenplan.

Ik wil inschrijven

Hoe inschrijven?

Volg ons stappenplan

1
Ga na of je aan de 4 voorwaarden voldoet

Of je een sociale woning kan huren hangt vooral af van je inkomen. Dat moet laag genoeg zijn. Er zijn ook nog andere voorwaarden. Controleer dus eerst of je in aanmerking komt om sociaal te huren. 

2
Verzamel de nodige documenten

Wil je inschrijven voor een sociale woning? Dan moet je een aantal documenten hebben die bewijzen dat je aan de 4 voorwaarden voldoet. In veel gevallen kunnen wij die documenten elektronisch opvragen. In sommige gevallen moet je ons de documenten zelf bezorgen. 

3
Kies in welke wijk je wil wonen

Je voldoet aan de voorwaarden en je hebt de juiste documenten. De volgende stap is beslissen voor welke wijken je wil inschrijven. Thuispunt Gent verhuurt sociale woningen in de stad Gent en haar deelgemeentes. 

Je kan ook kiezen of je in een huis of appartement wil wonen. Hou er wel rekening mee dat wij veel meer appartementen dan huizen verhuren. Het aantal slaapkamers kan je niet kiezen. Dat hangt af van hoe groot je gezin is. 

Bekijk welke sociale woningen we hebben in de verschillende wijken die passen bij jouw gezin. 

Bekijk onze sociale woningen

4
Inschrijven

Je weet in welke wijken je wil wonen en je hebt alle documenten? Dan ben je klaar om in te schrijven. 

Je kan inschrijven via e-mail of in onze kantoren. 

Deze personen moeten het inschrijvingsformulier ondertekenen:

  • De persoon die zich inschrijft. 
  • De persoon die getrouwd is, wettelijk samenwoont of de feitelijke partner is van de persoon die zich inschrijft en die mee in de sociale woning komt wonen.

Na je inschrijving krijg je van ons een inschrijvingsbewijs en een inschrijvingsnummer. Houd deze goed bij. Je komt nu op de wachtlijst voor een sociale woning. We contacteren je van zodra we een sociale woningen hebben voor jou.