Onze missie en visie

Thuispunt Gent

Sociaal wonen in Gent

Thuispunt Gent is de woonmaatschappij voor de stad Gent.

Wij creëren degelijke en duurzame woonoplossingen voor gezinnen en alleenstaanden uit de laagste inkomensgroepen die niet op de private markt terechtkunnen.

Dit doen we door eigen sociale huurwoningen te realiseren en door woningen van privé-eigenaars in te huren.

We willen ervoor zorgen dat onze huurders zich thuis voelen. Bij ons en in hun sociale huurwoning. Wij zijn hun Thuispunt Gent.  

Onze missie

Thuispunt Gent creëert degelijke en duurzame woonoplossingen als springplank naar een stabieler leven

We willen in Gent het recht op wonen helpen realiseren voor zoveel mogelijk gezinnen en alleenstaanden uit de laagste inkomensgroepen die niet op de koopmarkt of de private huurmarkt terecht kunnen. We willen daarbij voor onze huurders een veilige en geborgen thuis creëren als hefboom tegen armoede. 

We zijn een zorgzame en warme organisatie die zich inzet om mensen waardig te laten wonen en leven. We zijn hun Thuispunt Gent.

Wij zijn een thuispunt voor alleenstaanden en gezinnen die de financiële middelen niet hebben om te huren of kopen op de private woonmarkt in Gent

Onze visie

We bouwen verder aan een solide sociale huurmarkt in Gent.
 
We zijn een zorgzame en dynamische organisatie die met klantgerichte dienstverlening het verschil maakt voor onze huurders, ongeacht leeftijd, achtergrond of afkomst. 

Als systeemspeler wil Thuispunt Gent zich ontwikkelen als een professionele en betrouwbare sociale ondernemer die een vastberaden en prominente rol speelt op de Gentse woonmarkt. We werken nauw samen met partners die willen bijdragen aan meer sociaal wonen in Gent. 

We zetten vol in op een duurzame, kwaliteitsvolle en eigentijdse uitbreiding van het woonaanbod

We blijven groeien als robuuste, professionele en betrouwbare metgezel voor onze partners, medewerkers en huurders. We vormen een ijzersterk en dynamisch geheel. We kijken hoopvol en resoluut vooruit, naar een toekomst die kansen biedt. Zo bouwen we verder op de rijke traditie van sociaal wonen in Gent.

We zetten volop in op een duurzame, kwaliteitsvolle en eigentijdse uitbreiding van het sociale woonaanbod.