Kan Thuispunt Gent mijn huurcontract stoppen?

Ik tekende mijn huurcontract voor 1 maart 2017

Heb je voor 1 maart 2017 een huurcontract afgesloten met WoninGent of De Gentse Haard? Dan is het huurcontract van onbepaalde duur. Dit betekent dat je levenslang bij Thuispunt Gent kan huren. 


Ik tekende mijn huurcontract na 1 maart 2017

Heb je na 1 maart 2017 een huurcontract afgesloten met WoninGent, De Gentse Haard of Thuispunt Gent? Dan krijg je een contract voor negen jaar. Na die negen jaar, kan je huurcontract telkens met drie jaar worden verlengd, als je nog aan de voorwaarden voldoet:

  • Je inkomen is niet te hoog. 
  • Je woning is niet te groot. Dit betekent dat je woning niet te veel slaapkamers telt volgens het aantal gezinsleden. Als dat het geval is, zal Thuispunt Gent je een kleinere woning aanbieden. Weiger je twee keer een aanbod dat aan de voorwaarden voldoet? Dan zal Thuispunt Gent je huurcontract niet meer verlengen.


Stopzetten contract omdat je je verplichtingen als huurder niet nakomt

Thuispunt Gent kan onder bepaalde omstandigheden je huurcontract stopzetten voordat je contract afloopt. Dit geldt voor alle huurders. Het maakt niet uit of je voor of na 1 maart 2017 je huurcontract tekende. 
Je leest alle redenen in ons intern huurreglement. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste redenen:

  • Je leeft het huurcontract en de huisregels niet na.
  • Je hebt een te grote en blijvende huurachterstand.
  • Je krijgt een woning of bouwgrond in gedeeltelijke of volledige volle eigendom of vruchtgebruik en wil de woning of bouwgrond niet verkopen. 
  • Je pleegt domiciliefraude. Dit betekent dat je niet echt in je sociale woning woont.
     

Documenten