Thuispunt Gent levert 32 nieuwe sociale woningen op in de Brugse Poort

Thuispunt Gent levert 32 nieuwe kwaliteitsvolle en duurzame sociale woningen op in een project van het voormalige WoninGent. De meerderheid van de sociale woningen zijn grondgebonden woningen voor grote gezinnen, allen met tuin. Tussen de Boomstraat en de Peerstraat wordt een nieuwe autovrije wandel -en fietsverbinding aangelegd: het Pomonapad. De eerste sociale huurders nemen hun intrek midden maart.

Achtergrond bij het project

Aanvankelijk bevonden zich op de site 28 uitgeleefde arbeiderswoningen, deze werden gesloopt om plaats te maken voor een nieuwe site met grotere woningen en veel groenruimte. Het gaat om 23 eengezinswoningen en twee lage, kleinschalige appartementsgebouwen met in totaal negen appartementen. De werken aan deze site startten in 2020


In de site is ook het Pomonapad geïntegreerd: een nieuwe groene, autovrije ruimte met een wandel- en fietsdoorsteek voor de buurt die de Boomstraat en de Peerstraat met elkaar
verbindt. De aanleg van deze groene strook zorgt voor een ruimtelijk, open karakter. Het Pomonapad is publiek toegankelijk.

Kwaliteitsvol en duurzaam

De nieuwe woningen in de Boom-Peerstraat zijn 32 duurzame en
moderne woningen voor sociale huur. Er is een mix van typologieën met voornamelijk aandacht voor grote gezinnen.

  • 4 appartementen met 1 slaapkamer
  • 5 appartementen met 2 slaapkamers
  • 1 eengezinswoning met 2 slaapkamers
  • 9 eengezinswoningen met 3 slaapkamers
  • 13 eengezinswoningen met 4 slaapkamers

Alle eengezinswoningen hebben een tuin met berging. Alle appartementen zijn voorzien van een terras. Daarnaast is het appartementsgebouw in de Peerstraat uitgerust met een grote gedeelde fietsenstalling voor de bewoners.

Op de site zijn twee parkeerhavens voorzien voor de bewoners. De nieuwe woningen bieden alle wooncomfort. Speciale aandacht ging ook uit naar het aspect energiezuinigheid. Alle woningen zijn uitgerust met een zonneboiler, deze zorgen voor warm water. Daarnaast is er regenwaterrecuperatie voorzien voor de toiletten van elke woning. Al deze ingrepen hebben een positieve impact op de energie -en waterfactuur van de toekomstige huurders. 

Het overgrote deel van de woningen zijn eengezinswoningen met 3 tot 4 slaapkamers, bovendien allen met een tuintje. De vraag naar dergelijke woningen is zeer groot, zowel op de Gentse huurmarkt als bij onze bestaande huurders.

Marc Heughebaert - voorzitter Thuispunt Gent

Marktwaarde en huurprijs

De huishuur die de bewoners voor hun sociale woningen betalen wordt berekend volgens de Vlaamse Codex Wonen. Sociale huurders betalen een huurprijs afhankelijk van de marktwaarde van hun woning, hun inkomen en gezinssituatie. Zij betalen maximaal de marktwaarde en minimaal de minimumhuurprijs. De marktwaardes van de appartementen verschillen per type en grootte, maar liggen allemaal tussen €706 en €916 . De gemiddelde huurprijs die de bewoners zullen betalen bedraagt €375,54. De marktwaardes van de huizen liggen allemaal tussen €775 en €1037. De gemiddelde huurprijs die de bewoners zullen betalen bedraagt € 497,69.
 

Remote video URL