Project Sint-Bernadettewijk

Sloopwerken Bernadettewijk
Zoek een ander gebouw
Adres
Sint-Bernadettestraat
Postcode
9040
Wijk
Sint-Amandsberg
Status
Project in ontwerpfase
Type
Vervangingsbouw


De verouderde sociale woningen werden gesloopt en worden vervangen door een nieuwe, moderne sociale tuinwijk. Er zullen zo’n 250 nieuwe sociale woningen worden gerealiseerd, 60 meer dan vandaag het geval is.

Daarvan zullen er minstens 150 voorzien zijn voor gezinnen. Deze gezinswoningen zullen de kern vormen van de nieuwe tuinwijk. De nieuwe wijk zal veel meer dan nu bestaan uit een mix aan typologieën (een mix van huizen en appartementen en van kleine en grote woningen) wat de dynamiek in de wijk ten goede zal komen. De nieuwe sociale woningen zullen duurzaam en energiezuinig zijn.

De kracht van deze nieuwe tuinwijk moet uitgaan van het feit dat het een leefbare en herbergzame wijk is voor gezinnen met kinderen, waar een nieuw sociaal en hecht netwerk kan ontstaan in aansluiting op de vernieuwde school en nieuwe voorzieningen.

Samen met de Stad Gent zal Thuispunt Gent naast de woningen ook het openbaar domein en de infrastructuur van de wijk aanpakken om terug kwaliteitsvolle groene ontmoetingsplaatsen in de wijk in te brengen.