Zestien duurzame sociale woningen en nieuwe plek voor sociaal restaurant IKook in Nieuw Gent

Thuispunt Gent is gestart met de bouwwerken aan zestien nagelnieuwe sociale woningen en een sociaal restaurant op het Rerum Novarumplein. Dit project is een nieuwe stap in de grootschalige vernieuwing van de wijk. Als de werken volgens plan verlopen, zal het nieuwe gebouw in het voorjaar van 2025 klaar zijn. 

Zestien duurzame sociale woningen 

De bouwkranen in Nieuw Gent blijven op volle toeren draaien. Op de hoek van het Rerum Novarumplein en de Zwijnaardsesteenweg zijn de werken gestart aan het derde nieuwbouwproject binnen het stadsvernieuwingsproject Nieuw Gent Vernieuwt. 

Het gaat om zestien kwaliteitsvolle en duurzame sociale appartementen: acht op de eerste verdieping en acht op de tweede verdieping. De appartementen tellen allemaal één slaapkamer, zijn voorzien van een individuele berging en hebben elk een eigen terras aan de zuidzijde van het gebouw. Daarnaast is er voor de huurders ook een collectieve fietsenstalling.

Het gebouw wordt opgetrokken in baksteen en beton en zal het Rerum Novarumplein een volledig nieuwe uitstraling geven.

Een nieuwe plek voor het sociaal restaurant IKook

Op het gelijkvloers krijgt het sociaal restaurant IKook een nieuwe plek. Stad Gent investeert in de bouw en inrichting van dit nieuwe buurtrestaurant, dat mee het hart van de nieuwe wijk moet vormen. Het restaurant verdubbelt in capaciteit tegenover de huidige locatie in het buurtcentrum en streeft naar een meer diverse menukaart en ruime openingsuren. De inzet op werkervaringstrajecten blijft behouden.

De Stad Gent kocht grond aan van het Bisdom en stelt die samen met een stuk van het Rerum Novarumplein kosteloos ter beschikking voor de realisatie van dit project.  
 

Remote video URL