WoninGent, De Gentse Haard en het Sociaal Verhuurkantoor Gent vormen samen Thuispunt Gent

WoninGent, De Gentse Haard en het Sociaal Verhuurkantoor Gent zullen in 2023 samen Thuispunt Gent vormen. Thuispunt Gent wordt op termijn de nieuwe woonmaatschappij voor alle sociale huurders en sociale verhuurders in Gent. Het punt waar je terechtkan met al je sociale woonvragen. 

Sinds 23 december 2022 zijn de sociale huisvestingsmaatschappijen WoninGent en De Gentse Haard gefusioneerd tot Thuispunt Gent. In juli 2023 komt ook het Sociaal Verhuurkantoor Gent erbij en is de Gentse woonmaatschappij Thuispunt Gent een feit.


Waarom Thuispunt Gent?

De naam Thuispunt Gent geeft perfect weer waar we als Gentse woonmaatschappij voor staan. We willen Gentenaars die het moeilijk hebben op de woningmarkt een goede (her)start geven. Door te zorgen dat ze zich thuis voelen bij ons en in hun sociale huurwoning. 

Thuispunt Gent wil betaalbare, degelijke en duurzame sociale woningen aanbieden. De vernieuwing zit hem dus niet alleen in onze naam, maar ook in het feit dat we bouwen met de stad van morgen in gedachten. Met een eigentijdse, transparante moderne en geïntegreerde visie op wonen en samenleven. 

Door de krachten van de drie fusiepartners te bundelen maken we van Thuispunt Gent een sterke en professionele metgezel voor kwetsbare Gentenaars, sociale partners en voor de private verhuurders. Samen kunnen we beter bouwen aan meer sociaal wonen in Gent.
 

Verloop fusie Thuispunt Gent

De vorming van Thuispunt Gent zal in verschillende stappen gebeuren in de loop van 2023. Sinds 23 december 2022 zijn de sociale huisvestingsmaatschappijen WoninGent en De Gentse Haard gefusioneerd tot Thuispunt Gent. In juli 2023 komt ook het Sociaal Verhuurkantoor Gent erbij. Ook onze werking zullen we stap voor stap één maken.
 

Wat betekent dit voor huurders? 

Als huurder kan gewoon in je sociale woning blijven wonen. Er zullen wel een aantal praktische zaken veranderen in de loop van 2023, zoals contactgegevens. We zullen alle huurders hier de volgende maanden heel goed over informeren.
 

Wat betekent dit voor kandidaat-huurders? 

Je kan je nog altijd inschrijven op de kandidatenlijst van WoninGent en De Gentse Haard. Na de fusie zal het ook nog enige tijd duren voordat de wachtlijsten worden samengevoegd. Want dit is een complex werk. We zullen alle kandidaten hierover goed informeren. 
 

Waarom één woonmaatschappij?

Overal in Vlaanderen bundelen sociale huisvestingsmaatschappijen en sociale verhuurkantoren de krachten. Dit is een beslissing van het Vlaams Parlement. De bedoeling is om samen voor betaalbaar en kwaliteitsvol sociaal wonen te gaan door per regio te zorgen voor één plek waar kandidaten, sociale huurders en sociale verhuurders terechtkunnen. Meer informatie over wat er verandert en welke voordelen dit biedt, vind je terug op www.sociaalwonen.be