Thuispunt Gent levert 60 nieuwe sociale woningen op in de Groene Briel

Op de Groene Briel levert Thuispunt Gent 60 duurzame en kwaliteitsvolle sociale woningen op. Vanaf februari komen de eerste huurders in de woningen. 

Indeling nieuw gebouw

Het project op het Winston Churchillplein bestaat uit 60 appartementen:

  • 29 appartementen met 1 slaapkamer.
  • 3 appartementen met 1 slaapkamer aangepast aan personen met een handicap.
  • 18 appartementen met 2 slaapkamers.
  • 10 appartementen met 4 slaapkamers. 
     

Het ontwerp: een moderne ode aan het verleden

Het appartementsgebouw aan het Winston Churchillplein is ontworpen door architect Jules Trenteseau. Met zijn typische architectuur op pijlers vormde het een onderdeel van het ‘architecturaal ensemble Groene Briel’ dat is opgenomen op de inventaris Onroerend Erfgoed. 

Het verouderde gebouw met 84 woningen voldeed niet meer aan de huidige woonnormen en -kwaliteiten. Het gebouw slopen en vervangen bleek daarbij de beste optie. Het nieuwe gebouw met 60 kwalitatieve appartementen is een moderne ode aan het verleden. 

Het ontwerp van Osar Architects respecteert het oorspronkelijke gevelbeeld. Het nieuwe gebouw werd opnieuw op pijlers geplaatst. Daarnaast is de kleur van de gevel afgestemd op het gerenoveerde gebouw in de Tichelrei, zodat beide gebouwen een harmonieus geheel vormen. 
 

Duurzaam en energiezuinig

De appartementen werden gebouwd met het oog op de toekomst, waarbij extra aandacht gaat naar duurzaamheid en energiezuinigheid. De daken van de huizen en het appartementsgebouw worden uitgerust met zonnepanelen. Alle 60 woningen hebben een maximum E-peil van 54. Daarnaast is er een regenwaterrecuperatie voor de toiletten van elke woning. 

Remote video URL