Wanneer ben ik aan de beurt?

Je krijgt niet direct een sociale woning. Je komt op de wachtlijst. Als er een sociale woning vrijkomt dan is deze voor wie bovenaan de wachtlijst staat. 

Wachtlijst

Je bent ingeschreven voor een sociale woning. Je komt nu op de wachtlijst van Thuispunt Gent. Je krijgt niet direct een woning. Je zit in een wachttijd tot je een woning van jouw keuze kunt huren. 

Je schuift omhoog op de wachtlijst als we een woning gelijkaardig aan jouw keuze verhuren en als er geen voorrangen zijn voor andere kandidaten. Zodra je bovenaan de wachtlijst staat, nodigen we je uit om de woning te bekijken.

Je kan jouw plaats op de wachtlijst online raadplegen in jouw dossier in het centraal inschrijvingsregister.
 

Hoelang moet ik nog wachten?

Hoelang je nog moet wachten tot je aan de beurt bent, kunnen we niet zeggen.
Je kan wel zelf in jouw digitaal dossier controleren waar je staat op de wachtlijst.
 

Je keuzes aanpassen tijdens je wachttijd

Je kan jouw dossier op elke moment digitaal aanpassen. Je kan bijvoorbeeld je wijkkeuze aanpassen. Je kan ook kiezen om bijvoorbeeld niet meer in te schrijven voor een huis maar alleen voor een appartement.
 

Veranderingen in je gezin aanpassen

Kreeg je een kindje of gaat er iemand niet meer mee verhuizen naar de sociale woning? Pas jouw gezinssamenstelling zo snel mogelijk digitaal aan. Zo kunnen wij jou de meest gepaste woning aanbieden voor jouw gezin.


Toewijzing

Thuispunt Gent wijst sociale woningen toe volgens je plaats op de wachtlijst. Wie bovenaan de wachtlijst staat, komt eerst aan de beurt. 

Er zijn regels die bepalen in welke volgorde we sociale woningen toewijzen en wie voorrang krijgt.