Water, gas en elektriciteit betalen

Eigen woning

Elektriciteit

Elk huis of appartement heeft een eigen teller voor elektriciteit. Je sluit je eigen contract af met een leverancier naar keuze. Je betaalt rechtstreeks aan de leverancier. Op www.vreg.be kan je de v-test doen om te zien welke leverancier voor jou de beste is.


Water en gas

Huizen

Woon je in een huis? Dan heb je een eigen teller voor water en/of gas. Je sluit een eigen contract af voor het water en/of het gas. Je betaalt rechtstreeks aan de leverancier. 

Appartementen

Woon je in een appartementsgebouw? Dan zijn er twee mogelijkheden:

  • Je hebt eigen meters voor water en/of gas. Je sluit een eigen contract af voor het water en/of het gas. Je betaalt rechtstreeks aan de leverancier.
  • Er zijn collectieve meters voor water en/of gas. Je betaalt voor jouw verbruik van water en/of gas via Thuispunt Gent. Je betaalt elke maand een voorschot samen met je huishuur. Elk jaar krijg je een afrekening van Thuispunt Gent. 


Gemeenschappelijke delen

Als je in een appartementsgebouw woont, dan betaal je ook een stukje in het verbruik van de gemeenschappelijke delen. Dit gaat om water (bijvoorbeeld om te poetsen) en elektriciteit (bijvoorbeeld voor de lichten in de gangen, de liften …). Elk appartement in het gebouw betaalt evenveel in de kosten. Het aandeel van de leegstaande appartementen nemen wij op ons.